Kosten rTMS-behandeling

Wij raden u aan om contact met ons op te nemen om meer te horen over de kosten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal zaken.

Aantal sessies
De hoeveelheid rTMS-behandelingen die nodig zijn voor een blijvend resultaat verschillen per cliënt. Voor een rTMS-traject zijn voor een blijvend effect minimaal 20 à 30 behandelingen nodig. Na 10 a 15 behandelingen wordt besloten om door te gaan of te stoppen. Dit hangt af van de waargenomen klachtenafname, door middel van vragenlijsten en wat u zelf aangeeft / ervaart. Na 20 behandelingen kan er voor gekozen worden om de behandeling af te bouwen.

Verzekering
Indien u aanvullend verzekerd bent wordt rTMS voor het grootste gedeelte vergoed wanneer uw zorgverzekeraar een contract heeft met het NFG. Of een behandeling (met of zonder rTMS) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering hangt af van uw verzekeraar. Het is verstandig om dit vooraf na te gaan bij uw verzekeraar. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot: van een volledige vergoeding tot geen vergoeding. Psycholoog Wernsen is aangesloten bij het het NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Voor het vergoedingenoverzicht van het NFG kunt hier terecht. U kunt een deel van de zorgkosten aftrekken van de belasting. Neem daarvoor contact op met de Belastingdienst.

Gesprekstherapie
De behandeling is bewezen effectiever wanneer ook gesprekstherapie wordt gegeven. U kunt er echter voor kiezen om de gesprekstherapie elders, bijvoorbeeld bij uw huidige psycholoog (of niet) te krijgen.

Werkwijze
Een behandeling bij rTMS Nederland is volstrekt anoniem, u komt niet in een digitaal systeem terecht. Uw eventuele diagnose wordt niet doorgegeven aan uw zorgverzekeraar. Er is geen doorverwijzing nodig van uw huisarts en er is geen wachtlijst. Wanneer u een intakegesprek wilt plannen, kan dit telefonisch. Een gesprek op de praktijk heeft overigens onze voorkeur. Een intakegesprek is over het algemeen binnen één tot drie dagen mogelijk. Een EEG afname is daarna binnen een week mogelijk. Een eerste behandeling kan op dezelfde dag plaatsvinden als het EEG onderzoek.