Kosten rTMS-behandeling

Intakegesprek, inclusief uitleg rTMS (gratis indien gestart wordt met rTMS)
€ 75
Eenmalig (Q)EEG onderzoek inclusief nabespreking resultaten (45 minuten a 1 uur) € 225
rTMS-behandeling op maat, uitgevoerd door rTMS specialist (inc gesprekstherapie)
€ 75

Voor rTMS wordt het grootste gedeelte vergoed (gemiddeld €45,-) wanneer u aanvullend bent verzekerd en het NFG een contract heeft met uw zorgverzekering. Een sessie met gesprekstherapie kost u dan per sessie gemiddeld €30,-.

Kosten therapie

Uitgebreid intakegesprek, indien nodig met vragenlijsten (1 uur) € 95
Gesprekstherapie (1 uur) € 95

 

Er is geen sprake van een wachtlijst, u kunt direct beginnen. Voor een rTMS-traject zijn voor een blijvend effect minimaal 20 a 30 behandelingen nodig. Na 10 a 15 behandelingen wordt besloten om door te gaan of te stoppen. Dit hangt af van de waargenomen klachtenafname, door middel van vragenlijsten en wat u zelf aangeeft / ervaart. Na 20 behandelingen kan er voor gekozen worden om de behandeling af te bouwen. 

Voor een behandeling bij rTMS Nederland heeft u geen doorverwijzing van de huisarts nodig. U komt niet in een digitaal systeem terecht, alles blijft volledig anoniem. Uw eventuele diagnose wordt niet doorgegeven aan uw zorgverzekeraar.

Of een behandeling (met of zonder rTMS) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering hangt af van uw verzekeraar. Het is verstandig om dit vooraf te informeren. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot, van een volledige vergoeding tot geen vergoeding. Psycholoog Wernsen is aangesloten bij het het NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Voor het vergoedingenoverzicht van het NFG kunt hier terecht. U kunt een deel van de zorgkosten aftrekken van de belasting. Neem daarvoor contact op met de Belastingdienst.